torstai, 05 joulukuu 2013 00:00

Koitamme tehdä hyvää, otimme kummilapsen Intiasta

Kuva: Suomen World Vision Kuva: Suomen World Vision

Taloustieteen nobelisti Milton Friedman sanoi aikanaan kuuluisat sanansa, että yrityksen ainoa tehtävä on tuottaa voittoa osakkeenomistajille. Olemme samaa mieltä, ainakin melkein. Yrityksellä on kuitenkin muitakin tehtäviä, mm. rakentaa ympäröivää yhteiskuntaa. Koitamme kantaa omalta osaltamme yhteiskuntavastuuta. Lupasimme lokakuussa Facebook-sivuillamme lahjoittavamme hyväntekeväisyyteen hieman rahaa.

Uskomme pitkäjänteiseen kumppanuuteen ja päätimme ottaa Suomen World Visionin kautta itsellemme Intiasta 3-vuotiaan tytön kummilapseksi. Miksi Intia? Vaikka Intian talous on kasvanut viime vuosina nopeasti, niin lähes kolmannes väestöstä – siis noin kolmesataa miljoonaa ihmistä – elää edelleen köyhyysrajan alapuolella. Miksi tyttö? No, hänellä oli söpö hymy, mutta uskomme epätasa-arvoisuuden poistuvan paremmin maailmasta investoimalla tyttöihin. Emme kaipaa teorialle suurempia perusteluita kuin alla olevan Bruce Williksen mielipiteen.

Naiset ovat kaikessa miehiä viisaampia. Mielestäni Amerikassakin tulisi olla naispresidentti. Naiset eivät saa asioita niin solmuun kuin miehet, sillä naiset ovat käytännöllisempiä, Willis hehkuttaa.
Lähde: Iltasanomat

Yrityskummina olemme muuttamassa pysyvästi kehitysmaan lapsen ja hänen yhteisönsä elämää. Miellämme tämän yrityksen yhteiskunnalliseksi tehtäväksi. Lisäksi World Visionin ansiosta myös tietoisuutemme Intiasta kasvaa uudella tavalla.