maanantai, 02 marraskuu 2015 10:03

Toimivat verkkosivut – mitä tulee ottaa huomioon?

Kätevät ja toimivat verkkosivut – mitä tulee ottaa huomioon niitä suunnitellessa? Sisältä ja toiminnollisuus ovat luonnollisesti avainasioita, sillä ihmiset hakevat nykyään yritysten tai yhteisöjen verkkosivuilta ensisijaisesti tietoa. Toiminnollisuus on niin ikään tärkeää, sillä verkkosivujen tulisi olla selkeät ja helppokäyttöiset sekä skaalautuvat. Tämä ei tarkoita sitä, etteivätkö verkkosivut saisi olla visuaalisesti hienot ja näyttävät, mutta käytettävyyttä ei kannata uhrata ulkokultaisuuden alttarille. Se kun nimittäin saattaa karkottaa suoraan osan käyttäjistä pois, sillä tänä päivänä verkossa ensivaikutelmalla on yhtä suuri rooli kuin ennen vanhaan ihmiskontakteilla, kun tavattiin joku toinen ensimmäistä kertaa.

Skaalautuvuus on niin ikään tärkeä aspekti, sillä monet ihmiset hakevat verkosta tietoa kannettavien älylaitteiden, kuten matkapuhelimien ja tablettien, avulla. Kaikki sivustot eivät kuitenkaan toimi kovin hyvin suoraan mobiiliversioina, vaan sitä varten niiden tulisi olla skaalautuvat. Oikeille tietokoneille suunnatut sivut ovat hankalia käyttää sellaisenaan pienemmiltä ruuduilta, joten tämäkin saattaa aiheuttaa sivukävijälle negatiivisia mielikuvia – ja hän saattaakin karata kilpailijan verkkosivuille.

Sisältö on myös tärkeää, sillä se kertoo yrityksestäsi sen, mitä teet, mitä tarjoat, millä alueella toimit ja kuka tai ketkä ovat kohderyhmääsi.  Myös yhteystiedot on syytä olla tarjolla: puhelinnumero vähintään, mutta nykyaikana myös sähköpostiosoite olisi suotavaa löytyä. Tämän lisäksi verkkosivuille on mahdollista tehdä erilaisia ominaisuuksia, kuten yhteydenottolomaketta, toimipaikkasi osoittavaa karttaa, soittonäppäintä, jolla sinulle voi älypuhelimen avulla soittaa suoraan ynnä muita vastaavia oheistoimintoja.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kysy lisää, niin kerromme sinulle lisää toimivista verkkosivuista ja siitä mitä tulee ottaa huomioon. 

Jätä kommentti

Muista täyttää kaikki pakolliset tiedot (*) . HTML-koodi ei ole sallittu.