tiistai, 04 maaliskuu 2014 09:51

Kuinka toteutamme hyvät mobiilisivut?

Yritykselle Kotisivut ovat markkinointiväline, jolla on suora yhteys potentiaaliseen asiakkaaseen. Netin käytön siirtyessä yhä enemmän mobiiliin olisi yrityksellä hyvä olla mobiilistrategia, jotta verkkosivuille päätyvä liikenne ohjautuisi paremmin myynniksi. Yksi tapa on tehdä mobiilisivuista mahdollisimman henkilökohtaiset. Mobiilisivujen ei tarvitse olla suora kopio pääsivuista, vaan niiden olisi hyvä olla kevyemmät, kohdennetummat käyttäjälle ja suppeammat. Hyvin toteutetuissa sivuissa kävijä ohjataan automaattisesti mobiililaitteelle tarkoitetulle sivulle jossa on lyhyesti tietoa palveluista ja tuotteista, yhteystiedot, ajo-ohjeet ja puhelinnumerot.

Mobiilisivuja tehdessä on hyvä ottaa huomioon muutama asia. Sivut on hyvä pitää yksinkertaisina. Tekstissä tulee ilmaista vain oleellista tietoa lyhyesti. Normaalisti kuvat tuovat lisäarvoa verkkosivuilla, mutta mobiililaitteilla ne voivat olla turhan raskaita. Joko kuvia tulisi olla vähemmän tai niiden tulisi skaalautua automaattisesti pienemmiksi ketterästi. Yksi ongelma mitä näkee onkin, että muuten hyvin toteutetuilla sivuilla kuvien takia sivut ovat liian leveitä kännykän näytölle.

Vältä turhia lisäosia, jotta sivut latautuisivat nopeasti. Vielä kymmenen vuotta sitten flash oli siisteintä mitä verkossa oli mahdollista esittää. Nyt sen käyttö on ratkaisevasti vähentynyt ja sen onkin korvannut HTML5. Erityisesti mobiilisivuilla linkitys on hyvin tärkeää myös edelliselle sivulle. Hyvää navigointia ei voi koskaan liikaa korostaa. Suosittelemme teitä valitsemaan mobiilisivujen toteutustavaksi ns. mukautuvan verkkosuunnittelun (Responsive design), joka sopeutuu automaattisesti erilaisiin päätelaitteisiin. On kuitenkin monia yrityksiä joilla tulee olla mobiili- ja tavalliset Kotisivut erikseen, mutta Kotisivut voi rakentaa myös niin, että ne ovat riittävän yksinkertaiset kaikille päätelaitteille ns. mobiililaite lähtöisesti.

Jätä kommentti

Muista täyttää kaikki pakolliset tiedot (*) . HTML-koodi ei ole sallittu.