keskiviikko, 26 helmikuu 2014 09:59

Asiakkaasi löytyvät hakukoneista

Monelle yritykselle Kotisivut ovat nykyään tärkein tiedotuskanava asiakkaille ja kumppaneille. Toimivat ja hyvät Kotisivut ovat varsinkin alkavalle yritykselle paras tapa erottautua ja mainostaa itseään. Verratessa kotisivuja muihin mainostapoihin, ne ovat ylivoimaisesti halvin tapa mainostaa yrityksen tuotteita ja palveluita. Enää ei kannatakaan turvautua ajatukseen, että me emme tarvitse sivuja. Yrityksen toimialasta riippumatta sivujen tulisi olla olemassa ja erityisesti, että ne olisivat toimivat.

Nykypäivänä monet yritykset pohtivatkin jo, että pitäisikö heidänkin verkkosivuista olla olemassa myös mobiiliversio. Pian jo puolet verkkoliikenteestä tapahtuu kännykällä tai tablet laitteella. Se tarkoittaa, että yhä enemmän ihmiset tekevät hakuja hakukoneilla liikenteessä, esim. kukkakauppa hakaniemi. Nettisivujen pitäisivät olla nykyään mobiiliin ja hakukoneisiin optimoidut sekä myös monikieliset. Potentiaalinen asiakkaasi etsii tälläkin hetkellä mahdollisesti sinua verkosta. Löydytkö? Jos hän löytää tiensä sivuillesi, niin siirtyykö hän yhtä nopeasti myös pois sivuiltasi kuin sinne tuli? Tiesithän, että yhdeksän kymmenestä mobiilikäyttäjästä siirtyy pois yrityksen sivuilta, jos se toimii huonosti mobiilissa.

Suurin osa internetissä olevista kotisivuista on suunniteltu normaaleille pöytäkoneille. Useimmiten ne myös toimivat vanhemmilla älypuhelimilla hitaasti, selaaminen on hankalaa ja sisältöä on liikaa. Uusimmat älypuhelimet osaavat onneksi näyttää monet verkkosivut ilman ongelmia, mutta niiden käyttäminen voi olla silti liian hankalaa. Mobiililaitteilla tietoa haetaan usein nopeasti. Haut koskevat tuotteita, yritystä, aukioloaikoja, sijaintia tai hintaa. Tämä tarkoittaa, että hakukonetta käytetään esim. jo kaupassa ollessa ja halutaan tarkistaa, että olisi lähellä kilpaileva liike josta tuotteen saisi halvemmalla.

Kannattaa testata kuinka löydyt hakukoneista ja kuinka kilpailijasi löytyvät. Mobiili mahdollistaa uusia tapoja tavoittaa asiakkaasi. Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää miten voit räätälöidä palvelusi mobiiliin.

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Kuinka toteutamme hyvät mobiilisivut? Verkossa www on turha »

Jätä kommentti

Muista täyttää kaikki pakolliset tiedot (*) . HTML-koodi ei ole sallittu.